Over mij


Els De Wit begeleidt onze kinderen al een paar maanden en ze (en wij als ouders) zijn daar erg blij mee. Ook naar de school toe heeft ze goed werk verricht !!


P.
200x200

Met Talentvol wil ik kinderen tot zelfinzicht, zelfvertrouwen en zelfsturing brengen. Daarvoor vraag ik ook inspanningen van en geef ik advies aan ouders en de school. Een kind kan het namelijk niet alleen.

Ik treed op als coach (leren leren, leren plannen en leren falen), begeleider (autonomie, betrokkenheid en competentie) en mentor (filosoferen, extra uitdaging, steunpunt bij examens).

Door continue professionalisering via opleidingen en zelfstudie (onder andere hoogbegaafdheid, filosoferen met kinderen en jongeren, studiemethodieken, hsp, beelddenken, faalangst, onderpresteren, ...) garandeer ik oplossingen op maat van het kind.

Mijn trajecten zijn steeds to the point en net dat ietsje anders: we gaan verder dan samenvattingen en planningen maken, we gaan verder dan de uitbreidingspakketjes. We zoeken samen naar die methode die bij jou het beste past. We kijken samen naar wat het kind nodig heeft en zoeken naar een langetermijnoplossing.

De ervaring die ik via permanente bijscholingen en als leerkracht heb opgedaan, neem ik mee naar het werkveld: wat is haalbaar voor de school en wat mogen we verwachten? Hoe voelt het kind zich in de les? Hoe kunnen kleine aanpassingen een zichtbaar verschil maken?

Door deze warme aanpak en het rotsvaste vertrouwen in het kind, kijken kinderen en jongeren uit naar de sessies. Ze komen opgelucht, optimistisch en met herwonnen moed terug naar huis.

Lid van Hoogbegaafd! Research team

Oprichtster Platform PlusOpleidingen
  • 2,5 jaar leerkracht hoger secundair onderwijs, waarvan ook begeleiding hoogbegaafde jongeren
  • Diploma specifieke lerarenopleiding
  • Training onderpresteren aanpakken
  • Opleiding op afstand Novilo (o.a. plusklassen organiseren, executieve functies, faalangst, motivatie in het onderwijs, omgaan met talent voor tieners, ...)
  • Opleiding coachingsvaardigheden Novilo
  • Universiteit Antwerpen: Filosoferen met Kinderen en Jongeren (i.o.)